9 Mayıs 2008 Cuma

Küstüüüm oynamııyoruuum


Talihsiz bilgisayar oyuncusu durumudur; oynanan oyuna küsmek. Uzun zamandır bilgisayar başında olan, seneler içinde disketli dönemlerden tutta, bugunün dvd oyunlarına gelene kadar, camiada adını, sayısını hatırlamayacak kadar oyunu bitirmiş bir insan evladı elbette ki, kıymettliissSsine* kurduğu her oyunu bitirmiş, uzun uzun oynamış değildir. Kimi oyunlar vardır daha install aşamasında bile ümit vadetmezler, kimisi biraz oynayılıp "eytere" denilerek uninstall edilir. Amaaa bazı oyunlar vardır ki, o oyunu sittin sene istesiniz de bitiremezsiniz. Bunun farklı sebepleri vardır ki bunlardan en pisi "oyuna küsmek" olanıdır.
Ördeğin; bir strateji oyunu alınır, kurulur campaignler takır takır geçilir, gerekirse sonlara doğru uzaylının ya da oranın yerlisinin dilini bile kapmış ve sıkılgan bir insan olup bitsede gitsek triplerine girilir; fakat oyun camiasında küskünlük getiren, kal getiren yegane sebeplerden birisi aniden karşımıza çıkar. Bug(software hatası)dır. Uulaaan! evet laaaayn! dedirten bir bug bezgin bir bekirin 40 dakika verip düşmanı alt ettiği son bölümde, haritadaki her nesne-canlı yok edildiği halde görevin bitmemesi gibi garip bir durum meydana geldiyse, hayata küsüp olayın üstünden aylar geçtiği, birilyon kere multisi(çoklu oyuncu), skirmishi her modu oynandığı halde o oyunun single'ı(tek başımıza yaptığımız görevler falan) bitirlmez. Eski atalarımızdan birininde dediği gibi "-küüüstüüm oynaamıyoooruuuum.."
Ya da açarsınız güzel bir ekşın oyunu gelirsiniz 6. 'lanet olası' adama kadar, sonra akşam arkadaşınızı bu zevkinize ortak olsun diye evinize çağarırsınız ve kendisi elinde "-bak bende kendi saveimi getirdim bende 4. adamdayım" diye gelirse naparsınız? Zaten adam dandik makinada grafikten ödün vererek yazııık şeklinde oynamış, e naparsın kendisine tüm ramlerinle kucak açar 2 elin sesi var şeklinde, adamın saveini beraberce o gece bitirirsin...E aferin, şimdi oyunun sonunu da biliyosun napcan kendikini, pfff balale, balale! oynamıcam işte..
Oyuna küsmek en pis bir şeydir arkadaşım ben bunu bilir bunu söylerim, benim evimde bi dolu küsülmüş oyun save'i var, gelin bitirin bee, hee olma mı?..

Hiç yorum yok:

Hakkımda

misal burada bir isim var bir de soyad, şurda yaşım ve nereli olduğum. bu cümle bitince nerde okuduğumu, bölümümü, kaçıncı sınıf olduğumu yazacağım. sonraki cümle de klasikleşmiş bir tavırla şunları şunları yaparım diye ekleyip, akabinde biraz değişiklik olsun diye görece ayrıksı bir kaç özelliğimi daha ekleyip çok uzatmadan kendimi anlatıcam ki kafanızda bir prototip, bir fikir oluşsun. eğer üniversite öğrencisi ve yabancı-klasik-rock-elektronik bir şeyler dinliyorsam, "ha, bizim kafadan" diyeceksiniz. şimdi bunların hepsini yapmışım gibi bu yazıyı okuyup, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. zahmet edip okuduğunuz ama bir şey öğrenemediğiniz için özür dilerim.
 

site analysis
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu