19 Nisan 2008 Cumartesi

Dur! Tahmin ediyim...


Nostradamus'tan günümüze tarihte, tahmin etme, geleceğe dair akıl yürütme, farklı biçimlerde her zaman insanların ilgisini çeken bir konu, misal ben şimdi acaba tarihi süreçte göbeğin pamukçuklanmasının nasıl bir yol izlediğine dair fikir yürütüyorum. Acaba Beyaz Show'da kız-erkek ayırmadan, herkesi kendine hayran bırakan Josh Holloway nam-ı diğer Sawyer gibi bir adamın bile göbeğinde panbuklar oluyor mudur. Neyse konudan sapmayalım, tahmin etmek acayip bir istek, ihtiyaç. Tabi bir çok yönüyle kehanet ve hayalcilik gibi başka türlü gelecek öngörülerinden ayrılıyor. Bir kere nedir, tahmin dediğin daha çok akıl ile olasılık hesabının, az buçuk hayal gücüyle kafada çorba gibi karışıp ortaya medyum memişten hallice bir fikir koymanız olayıdır. Mesela en kaliteli ve güvenilir olanlarını uzmanlar yapar, petrol fiyatı artacak der çıkıp mesela, ya da 4. ayakta Gülen Ponçik toprak zeminde rakiplerine fark atar der, Manchester'a mutlak galibiyet lazım o yüzden atak futbol oynıycaktır diye, kendi ibibik aklınızla fikir yürütmektir. Ama her zaman işler bu kadar akıl çerçevesinde yürümüyor, bugün bir yerde okudum mesela, Sternomancy diye bir şey varmış 18. yy'dan bu yana, bildiğin kadın göğsüne bakarak tahmin yapıyormuş bazı zındıklar. Efendim, dik göğüslü kadınlar güçlü bir beyne sahip, elma göğüslüler frijit, üçgen göğüslüler tahrik edici insanlar, patlıcan gibi göğsü olanlar yaşama sevinciyle doluymuş (yemişim yer çekimini diyerek kırlara salıyorlar sanırım kendilerini heidi gibi yavrucaklar, vah ulan). Ve son olarak gözlerim okuduğum son meme yorumuyla birlikte, o kollu kumar makinaları gibi döndü, alnım kırıştı, zira şu satırları gördüm; "Silikon göğüslü kadınlar romantik yolculuklar için idealmiş..." İDEALMİŞ! İdealmiş. idealmiş..Bütün silikonlu dişi arşivim blop blop ederk geçti gözümün önünden...Sevda Demirel, Pamela Anderson, Hande Ataizi, Jenna Jameson, Bülent Ersoy!.. Öyle bir romantizmi gördüğüm an çevrimdışı olabilirim gibi geliyor.
Neyse işte esas ben size bazı tahmin sitelerinden falan bahsedecektim yahu, memenin kendi ekseni etrafında dönmesini tamamlamasını izlerken olayda bir kayma yaşandı. Bu vereceğim sitelerde, Lost'un gelecek bölümünde kaç kişinin öleceğinden, Amerikalıların Irak'taki askerlerini ne zaman geri çekeceğine kadar bir dolu konuda, hatta bazılarında üstüne bahis de oynanabiliyor. Alın işte aklınızı böyle kuntik şeylere yormak için; biri, öbürü. Saolun, varolun.

Hiç yorum yok:

Hakkımda

misal burada bir isim var bir de soyad, şurda yaşım ve nereli olduğum. bu cümle bitince nerde okuduğumu, bölümümü, kaçıncı sınıf olduğumu yazacağım. sonraki cümle de klasikleşmiş bir tavırla şunları şunları yaparım diye ekleyip, akabinde biraz değişiklik olsun diye görece ayrıksı bir kaç özelliğimi daha ekleyip çok uzatmadan kendimi anlatıcam ki kafanızda bir prototip, bir fikir oluşsun. eğer üniversite öğrencisi ve yabancı-klasik-rock-elektronik bir şeyler dinliyorsam, "ha, bizim kafadan" diyeceksiniz. şimdi bunların hepsini yapmışım gibi bu yazıyı okuyup, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. zahmet edip okuduğunuz ama bir şey öğrenemediğiniz için özür dilerim.
 

site analysis
EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu